Customer Service Chat
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ για όλες τις παραγγελίες
0 Καλάθι
Τηλεφωνικές Παραγγελίες: 2261021008

MESSY PLAY: Η νέα τάση που εξελίσσει την δημιουργικότητα των παιδιών

27/05/2021
από serafinoshoes.gr
Blog | Messy Play

 

Το messy play είναι η νέα τάση στο παιχνίδι!

Τι είναι όμως ακριβώς το messy play; Εμείς θα το χαρακτηρίζαμε σαν παιχνίδι των αισθήσεων που… λερώνει. Απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής ηλικίας και έως 5 ετών. Στα παλαιότερα χρόνια ήταν το φυσικό παιχνίδι όπου το παιδί έπαιζε με τις λάσπες, ζύμωνε με τη γιαγιά, έτρεχε στη φύση, σκαρφάλωνε στα δέντρα, πλατσούριζε στα ποταμάκια, μύριζε τα λουλούδια και χάλαγε το περιβόλι του παππού.

Ωστόσο στην εποχή μας, ο σύγχρονος τρόπος ζωής και κυρίως για τα παιδιά που ζουν στις μεγάλες πολεις, το ανέμελο παιχνίδι έχει γίνει σχεδόν αδύνατο, παρά τα διάφορα κέντρα και τις εκδηλώσεις για τέτοιου είδους δραστηριότητες που λειτουργούν στις μεγαλουπόλεις.

Μάλιστα, το messy play είναι ένας από τους πιο διαδεδομένους τρόπους απασχόλησης των παιδιών σε μεγάλα αστικά κέντρα σε Ευρώπη, ΗΠΑ και στον υπόλοιπο κόσμο.

Πως μπορείτε να διασκεδάσετε με το messy play στο σπίτι σας;

Είναι πολύ εύκολο! Θα χρειαστείτε ελάχιστα υλικά και αρκετή όρεξη για καθάρισμα μετά! Αλεύρι, σιμιγδάλι, σόδα, άμμος, μακαρόνια (ό, τι έχετε), χώμα, χρώματα ζαχαροπλαστικής είναι μερικά από τα υλικά που υπάρχουν στο σπίτι και θα προσφέρουν ευχάριστες ώρες σε εσάς και το παιδί σας.

Οι κανόνες είναι απλοί: αφήστε το παιδί να δημιουργήσει! Να βάψει τα μακαρόνια, να βάλει νερό στο χώμα να κάνει λάσπη, να βάψει τα χέρια του, να πιάσει την ζύμη και vα τη ζουλήξει (πιστεύω ότι ήδη στο μυαλό σας έρχονται τα αρώματα και οι υφές όλων αυτών όταν παίζατε μικροί)!

Αυτό είναι το messy play! Τόσο απλό αλλά και τόσο διασκεδαστικό! Φυσικά δεν είναι απαραίτητο να υπάρχει κάποιο ουσιαστικό αποτέλεσμα! Το παιδί χρησιμοποιεί όλες τις αισθήσεις για να νιώσει τα υλικά, να τα μυρίσει και να τα γνωρίσει. Μπορεί να κατανοήσει την φυσική υπόσταση του κάθε υλικού με απτό τρόπο όπως, για παράδειγμα, αδειάζοντας ένα ποτήρι νερό σε ένα μπουκάλι.

Είμαστε σίγουροι ότι το παιδί σας θα ξετρελαθεί! Καλή διασκέδαση!