Customer Service Chat
Για αγορές άνω των 35 € ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ & ΑΛΛΑΓΗ
0 Καλάθι
Τηλεφωνικές Παραγγελίες: 2261021008

5 ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΤΕ ΤΑ ΙΔΑΝΙΚΑ ΠΕΔΙΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΑΣ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΑ ΦΟΡΑΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ!

28/05/2021
από serafinoshoes.gr

 

Το καλοκαίρι έφτασε και οι γονείς έρχονται συχνά αντιμέτωποι με την πρόκληση να αγοράσουν πέδιλα για το παιδιά τους, αφού τα ποδαράκια τους μεγαλώνουν τόσο γρήγορα! Φυσικά, η επιλογή του παπουτσιού δεν πρέπει να είναι τυχαία, καθώς από αυτήν εξαρτάται η άνεση του παιδιού σας και κατά πόσο θα θέλει να τα φοράει.

Δώστε βάση στα ακόλουθα 5 σημεία που πρέπει να εστιάσετε, όταν επιλέγετε πέδιλα για το παιδί σας:

1. Επιλογή κατάλληλου μεγέθους

Η βάση για την επιλογή των παιδικών σανδαλιών είναι το κατάλληλο μέγεθος. Για να μπορεί το παιδί σας να απολαμβάνει τις καθημερινές, μικρές του περιπέτειες, πρέπει να αισθάνεται σταθερότητα και σιγουριά στα παπούτσια που φοράει. Στην περίπτωση των παιδικών σανδαλιών, είναι πιο δύσκολο γιατί τα δάχτυλα παραμένουν ακάλυπτα. Αν το παπούτσι είναι πολύ μικρό ή πολύ μεγάλο, το πόδι του παιδιού μπορεί να βγαίνει από αυτό. Φυσικά, το να πηγαίνετε για ψώνια με το παιδί σας, για να δοκιμάζει παπούτσια δεν είναι και ό,τι πιο εύκολο. Γι’ αυτό μπορείτε να δοκιμάσετε έναν από τους πολλούς αποδεδειγμένους τρόπους μέτρησης του ποδιού:

Βήμα 1ο: Σε ένα φύλλο Α4 σχεδιάστε με μολύβι το περίγραμμα της πατούσας του και στη συνέχεια μετρήστε το μήκος και το πλάτος.

Βήμα 2ο: Βγάλτε την εσωτερική σόλα από τα παπούτσια, τα οποία είναι άνετα για το παιδί σας και μετρήστε το μήκος και το πλάτος της. Θυμηθείτε πως πρέπει να προσθέσετε περίπου 0,3-0,5 εκατοστά στο μήκος και πλάτος της σόλας. Αυτό το αποτέλεσμα αντιστοιχεί στο πραγματικό μέγεθος του ποδιού.

2. Υλικό κατασκευής

Το υλικό είναι ένα άλλο πολύ σημαντικό κριτήριο στην επιλογή των κατάλληλων παιδικών σανδαλιών. Το σημαντικό είναι, να μην τρίβεται το δέρμα του παιδιού καθώς και να αερίζεται το πόδι. Αυτό θα αποτρέψει την εφίδρωση και ύστερα την ολίσθηση των ποδιών. Πρέπει να επιλέξετε πέδιλα από φυσικό δέρμα με λουράκια από πολυεστερικό υλικό, το οποίο θα περάσει την δοκιμή στο νερό.

3. Σόλα

Η σόλα είναι ένας καθοριστικός παράγοντας άνεσης, γι’ αυτό και οι σημερινές τεχνολογίες της βιομηχανίας παπουτσιών ήδη μας προσφέρουν ελαφριές και ταυτόχρονα ανθεκτικές σόλες στα πέδιλα. Χάρη σε αυτές τα παπούτσια δεν επιβαρύνουν τα πόδια των παιδιών, δίνοντάς τους την πλήρη άνεση της κίνησης. Οι πιο δημοφιλείς σόλες στα πέδιλα για παιδιά είναι:

  • οι σόλες από ελαστικό υλικό τύπου neoprene είναι ελαφριές και ταυτόχρονα καλά διαμορφωμένες για να προσαρμόζονται στο κάθε πόδι. 
  • σόλες από φελλό– στο κάτω μέρος της σόλας, που επηρεάζει θετικά το σχήμα του ποδιού, υπάρχει συνήθως αφρός, ο οποίος διευκολύνει το περπάτημα.

4. Κουμπώματα

Τα πιο συχνά κουμπώματα στα πέδιλα είναι τα σκρατς και οι αγκράφες. Αξίζει να το τονίσουμε ότι είναι πολύ ανθεκτικά. Το τι κούμπωμα θα επιλέξετε για τα παπούτσια του παιδιού σας, πρέπει να εξαρτάται από την ηλικία του παιδιού και κατά πόσο μπορεί να τα κουμπώνει μόνο του. Τα σκρατς είναι πολύ καλή επιλογή για τα μικρότερα παιδιά – ακόμα και ένα πολύ μικρό παιδί μπορεί να κουμπώσει μόνο του τα σκρατς, λόγω της απλότητας τους. Αυτό σημαίνει πως δεν θα χρειάζεται τη βοήθειά σας κάθε φορά που θα τα φοράει. Για τους μεγαλύτερους αφήστε τις μεταλλικές αγκράφες.

5. Μοντέλα και χρώματα

Το πιο ευχάριστο μέρος της επιλογής των σανδαλιών, αφήστε το για το τέλος. Ανεξάρτητα αν ψάχνετε παπούτσια για αγόρι ή κορίτσι, ακολουθήστε το γούστο του παιδιού. Αφού στην τελική αυτό πρέπει να φοράει τα καινούργια του παπούτσια! Το κατάστημά μας προσφέρει παιδικά πέδιλα σε χρώματα που ταιριάζουν με όλα τα ρούχα, για κορίτσια και αγόρια. Όπως επίσης και άλλα ξεχωριστά μοντέλα σε μοναδικά χρώματα.